Concerten, cinema, proefjes én ontspanning – onze Nutstuin bloeit, bruist en swingt deze zomer volop! In een decor van bijenkasten, een vijver vol lelies en een biologische moestuin vind je bovendien het ideale terras van Juni Café, voor een vers ontbijt, uitgebreid lunchbuffet en borrel.

 

23 JUN t/m 1 SEP  – Tuin als Lab
Ontdek met eigen ogen en handen hoe slim planten zijn! Voor de doe-het-zelf-installatie ‘Tuin als Lab’ hebben de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen en Waag Society een serie proefjes ontwikkeld voor iedereen vanaf 9 jaar. Van technische snufjes om planten naar het licht te sturen tot en met verrassende kleurexperimenten. In het lab worden ook diverse workshops gegeven. Lees meer. 

 

ZA 23 & 30 JUN, ZA 7 JUL (15:30) – New European Ensemble
De beschutte Nutstuin vormt het ideale decor voor opzwepende én intieme tuinconcerten! Het New European Ensemble geldt als een van de meest veelzijdige ensembles voor nieuwe muziek. In juni en juli speelt de groep op drie zaterdagmiddagen in verschillende samenstellingen een mix van klassieke en eigentijdse werken. Lees meer.

 

ZO 24 JUN (11:00) – Kamera Kultura
Met mooi weer sluiten we de maand juni in de Nutstuin af met ons vertrouwde én verrassende programma Kamera Kultura! Presentator Jellie Brouwer gaat in gesprek met radio- en podcastmaker Maartje Duin en met Wim Willems, schrijver van het boek Goed Geld over de geschiedenis van de Nutsspaarbank. Marjolein Meijers (bekend van o.a. De Berini’s) laat met haar twee bevlogen muzikanten de Nutstuin swingen! Lees meer en reserveer.

 

MA 6, WO 8, MA 13 & MA 20 AUG (10:00) – Blinde proeverij voor kinderen
Vies of lekker? Rauw of gekookt? Uit de grond of van een boom? Vier ochtenden in augustus kan iedereen vanaf 4 jaar samen met Juni Café ontdekken en geblinddoekt proeven in de Nutstuin. Je leert, speurt, eet je buikje rond en drinkt heerlijke homemade lemonadeLees meer en reserveer.

 

ZA 4, 11, 18 & 25 AUG – Nutshuis Open Air Film Festival: De wereld in onze achtertuin
‘Lokaal’ en ‘globaal’ waren vroeger nog twee mijlenver van elkaar verwijderde begrippen. Vandaag de dag raakt alles wat ver is ons ook dichtbij. Deze zomer onderzoeken, tonen én serveren we de wereld in onze achtertuin tijdens ons Nutshuis Open Air Film Festival. Veelgeprezen films, verdiepende gesprekken en verrassende, verse en lokale gerechten van Juni Café. Hieronder de filmtitels uitgelicht:

 

4 AUG: Voyage of Time
Een epische documentaire van een meesterlijke regisseur over het ontstaan van het heelal, leven, de dood en alles wat daar tussenin zit. Met een voice-over van superacteur Cate Blanchett. Lees meer en reserveer.

 

11 AUG: Atlantic.
Adembenemende speelfilm met documentaire-elementen over de dromen van een Marokkaanse visser aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Lees meer en reserveer.

 

18 AUG: Tanna
Antropologische speelfilm over een eeuwenoude stam, die ondanks globalisering nog leeft volgens hun traditionele gebruiken. Lees meer en reserveer.

 

25 AUG: Samsara
Een meeslepend documentaire-epos over het leven op aarde, waarin ongelooflijke beelden de relatie tussen de mens, natuur, religie en technologie illustreren. Lees meer en reserveer.

 

X