Soms ontdek je zomaar ineens een verborgen schat in de stad. De Nutstuin is zo’n plek die veel mensen al blij heeft verrast, maar voor veel anderen nog altijd een onbekende parel is. Tussen de fruit- en notenbomen, bijenkasten en een vijver vol lelies kun je borrelen, een presentatie geven, een filmavond houden of zelfs trouwen. Er staan banken en terrastafels op zowel zonnige als schaduwrijke plekken, maar je mag ook gewoon lekker met een kleedje in het gras zitten. In de Nutstuin zijn flexibele opstellingen mogelijk.

Geschikt voor…

De Nutstuin is geschikt voor lunches, diners, borrels, presentaties, bruiloften, talkshows, filmavonden en kleine optredens.

Prijs

Hele dag € 700*
Dagdeel € 350*

*Exclusief btw, faciliteiten, services en catering. Een dagdeel is bij ons van 9.00 – 13.00 uur en van 13.00 – 18.00 uur. Een hele dag is van 9.00 – 18.00 uur.

Capaciteit

Tot 150 personen.

Opstelling

Er zijn verschillende opstellingen mogelijk in de Nutstuin. Dit zijn de meest gangbare:

Opstellingen zaal huren in het nutshuis den haag      Opstellingen zaal huren in het nutshuis den haag

Energie in de Nutstuin

Twee windmolens op het dak van de parkeergarage (je kunt ze vanuit de tuin nét zien) en zonnepanelen op de kas en omliggende daken zorgen voor een berg aan energie. Hoeveel precies, dat kun je zien op het display in de tuinkas.

Water in de Nutstuin

In de tuin wordt hard gewerkt om het water (zowel uit de vijver als uit de hemel) optimaal te gebruiken. In de kelder onder het naastgelegen Ibis Hotel bevindt zich een tank waar wel 40.000 liter in kan. Dit water komt van de daken van de omliggende gebouwen en wordt gebruikt om de hangende tuin te bevoorraden.

Stadsbeestjes

In de Nutstuin vind je een heleboel diertjes, vooral in de zomer. Van rozemarijngoudhaantjes in de lavendelplanten tot de bijenvolken in de bijenkasten. Vooral de vijver is een favoriete leefplek van veel stadsbeestjes. Een paar van de vele vijverbewoners op een rijtje: eenden, kikkers, voorn (kleine visjes), larven van de eendagsvlieg, larven van de kokerjuffer, zoetwatervlokreeft, zoetwaterpissebed, slingerwormen en zoetwaterslakken.

Klik op onderstaande foto’s om ze te vergroten.

Faciliteiten en services Nutstuin

  • Wi-Fi
  • Beamer en scherm
  • Mobiele geluidsset
  • Terras
  • Flexibele opstellingen
  • Catering door Café Soof

Café Soof geeft smaak aan je event

Met een energiek en ervaren team geeft Café Soof smaak aan je event. De horecapartner van Het Nutshuis blinkt niet alleen uit in de bereiding van verse en verrassende lunches, hapjes en diners, maar draagt ook bij aan een duurzame en circulaire stad. Zo gebruiken de Soof-koks veel producten van lokale leveranciers, onder wie Kompaan, de NotenKoning, Haagse eitjes en Lekker Brood. Ook maakt Café Soof zich hard voor een no-waste-aanpak door samen te werken met Too Good To Go en Vers & Vrij. Kijk voor meer informatie op de website van Café Soof.

X