Het Nutshuis zoekt een stagiair voor de afdeling Zaalverhuur

Het Nutshuis in Den Haag heeft per februari 2024 één stageplaats beschikbaar voor een derde- of laatstejaars hbo-student (opleidingsrichting: Facility Management, Leisure Management, Leisure and Event Management, Commerciële Economie, Hotelschool of Bedrijfskunde).

De organisatie

Ooit was Het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 het statige hoofdkantoor van de Haagse Nutsspaarbank. Ook het pand ernaast, Riviervismarkt 4, werd gebruikt door de bank. De spaarbank bestaat niet meer, maar de sporen van vroegere tijden zijn nog goed zichtbaar. Het Nutshuis, bestaande uit Riviervismarkt 4 én 5, is een van de meest unieke verhuurlocaties van de Haagse binnenstad. Onze karakteristieke zalen zijn te huur voor uiteenlopende activiteiten, zoals vergaderingen, presentaties, seminars en netwerkborrels, maar ook muziekoptredens en trouwerijen. Bekijk hier alvast een overzicht van onze zalen.

Een aantal organisaties houdt kantoor in Het Nutshuis, waardoor het dus naast een zaalverhuurlocatie ook een bedrijfsverzamelgebouw is. Bekijk hier alvast een overzicht van de organisaties in Het Nutshuis.

Bij onze vaste cateraar Café Soof kunnen de organisaties in het pand, de mensen die een zaal huren, en ook mensen die spontaan binnenlopen, ontbijten, lunchen en borrelen. Bij lekker weer kunnen de mensen buiten zitten op het terras van Café Soof in een ware stadsoase: de Nutstuin. Tussen de fruit- en notenbomen, bijenkasten en een vijver vol lelies kun je genieten van het goede eten van Café Soof.

Als stagiair kom je op de afdeling Zaalverhuur bestaande uit een coördinator, een huismeester, een medewerker zaalverhuur, een receptionist, facilitair manager en diverse (zelfstandige) technici.

Stage Zaalverhuur

Voor 2024 zijn de plannen ambitieus voor de groei van de inkomsten en bezettingsgraad van de zalen. Er zijn grote plannen om de commerciële mogelijkheden beter te benutten en de zichtbaarheid te vergroten bij diverse doelgroepen. Ook blijft het optimaliseren van de (interne) processen belangrijk.

Idealiter ga je begin februari 2024 van start, maar dit is uiteraard bespreekbaar. Het gaat om een fulltime functie van bij voorkeur vijf dagen (40 uur) per week, maar vier dagen zijn in overleg ook mogelijk. Wij werken op kantoor, maar mocht het nodig zijn, dan bieden we ook alle tools om thuis te werken.

Tijdens een stage bij Het Nutshuis werk je natuurlijk aan je eigen opdracht als die verplicht is van school, maar daarnaast ondersteun je de medewerkers zaalverhuur met administratieve activiteiten, zoals offertes opstellen, draaiboeken maken, bijhouden van het boekingssysteem, bestellingen doen, mails beantwoorden, etc. Ook ben je ondersteunend door zelfstandig projecten uit te voeren, zoals:

 • Het optimaliseren van de zaalverhuur-positionering;
 • Het optimaliseren van interne processen;
 • Contact onderhouden met opdrachtgevers tijdens aanvragen, evaluaties en locatiebezoeken.

Wie zoeken wij?

Een derde- of laatstejaarsstudent (Facility Management, Commerciële Economie, Event Management, Leisure Management, Bedrijfskunde of Hotelschool) die:

 • Communicatief sterk is;
 • Pro-actief en zelfstandig is;
 • Affiniteit heeft met het van A-Z organiseren van evenementen;
 • Geordend/gestructureerd werkt;
 • Gastvrij is en een ‘hands on’ mentaliteit heeft;
 • Flexibel is en snel kan schakelen;
 • Teamplayer;
 • Beschikbaar is voor bij voorkeur vijf, maar minimaal vier dagen per week voor een periode van vijf maanden of langer.

Wat bieden wij?

 • Een unieke, gezellige en leerzame werkomgeving;
 • Uitdagende, afwisselende verantwoordelijke werkzaamheden;
 • Goede professionele begeleiding;
 • Een stagevergoeding van € 350 bruto per maand (o.b.v. 40 uur) en reiskostenvergoeding in overleg.

Meer weten of solliciteren?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Nikki Kwee per telefoon 070- 3459090 of mail naar reserveren@nutshuis.nl. Wij ontvangen naast je CV graag een motivatie. Meer informatie over Het Nutshuis vind je op www.nutshuis.nl.

Voor een stagereferentie mail je met:

X