In een serie van vier filmvertoningen in de Haagse stadstuin de Nutstuin onderzoekt Het Nutshuis de relatie tussen de mens als individu en de wereld als geheel. Hoe maken wij allemaal deel uit van dezelfde leefomgeving? Hoe kunnen wij wereldwijde problemen als klimaatopwarming en vluchtelingenstromen zien zonder die op onszelf te betrekken? Onze selectie van vier onderzoekende, soms poëtische films – die allemaal worden gepresenteerd met een verdiepend randprogramma – geven geen sluitend antwoord op deze vragen, maar roepen ze wel op door hun nieuwsgierige, doortastende en verrijkende blik. Naast het onderzoeken van problemen, vieren de films ook de wonderen van de wereld: van de oogstrelende natuur tot ongelooflijke uitingen van menselijke cultuur. Het Nutshuis Open Air Film Festival is hiermee een feest voor alle zintuigen – óók de smaak.

 

Juni Café serveert niet alleen de heerlijkste gerechten, maar vertelt ook de verhalen áchter de duurzame maaltijden. De Juni-koks laten je kennismaken met de producten en missies van vier van hun leveranciers: UrbanFarmers, HaagseZwam, Haagse Eitjes en Instock. Het zijn stuk voor stuk inspirerende lokale initiatieven die aantonen dat stadslandbouw bijdraagt aan een duurzamer voedselsysteem. Kom genieten van de eerlijke, verse en verrassende gerechten! De wereld op het witte doek en Den Haag op je bord.

 

Nutshuis Open Air Film Festival: De wereld in onze achtertuin
De tickets zijn uitsluitend online te koop

 

Za 4 augustus: Voyage of Time
Een epische documentaire van een meesterlijke regisseur over het ontstaan van het heelal, leven, de dood en alles wat daar tussenin zit. Met een voice-over van superacteur Cate Blanchett. Lees meer en tickets.

 

Za 11 augustus: Atlantic.
Adembenemende speelfilm met documentaire-elementen over de dromen van een Marokkaanse visser aan de andere kant van de Atlantische oceaan. Lees meer en tickets.

 

Za 18 augustus: Tanna
Antropologische speelfilm over een eeuwenoude stam, die ondanks globalisering nog leeft volgens hun traditionele gebruiken. Lees meer en tickets.

 

Za 25 augustus: Samsara
Een meeslepend documentaire-epos over het leven op aarde, waarin ongelooflijke beelden de relatie tussen de mens, natuur, religie en technologie illustreren. Lees meer en tickets.

 

Wil je graag naar al onze Open Air avonden (4, 11, 18 en 25 aug)? Klik dan hier voor onze festivalbundel en ontvang 1 filmavond cadeau.

 

Nutshuis Open Air Film Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café en filmdistributeur Cinemien.

 

 

X