september, 2019

29sep11:0013:00Vol Lof (het nieuwe Kamera Kultura)zo 29 sep | 11.00 - 13.00 uur | € 15 p.p. (incl. brunch)Categorie:Brunch,Discussie,Muziek,TalkshowTickets € 15 p.p. (incl. brunch)

Host Jellie Brouwer - Foto door Harmen de Jong

Kamera Kultura wordt Vol Lof: een maatschappelijke talkshow voor de hongerige geest. Wat nieuw is: de nadruk op maatschappelijke onderwerpen. Wat blijft: de betrokken interviewer Jellie Brouwer, de inspirerende gesprekken, het verse brunchbuffet van Juni Café, de column en live muziek én het ontspannen zondaggevoel.

“Als de herfst je overvalt. Als de zomer is verdwenen.” Dit zingt Brigitte Kaandorp in een lied over gevoelens van eenzaamheid. Op de tweede herfstzondag van 2019 een gesprek over eenzaamheid met Anja Machielse, bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van kwetsbare ouderen’ aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Wat hebben mensen nodig om ‘goed’ ouder te worden en hoe kan sociale insluiting van kwetsbare ouderen in de samenleving worden gestimuleerd? Die vragen staan centraal in het onderzoek van Anja Machielse. Het gesprek in Vol Lof sluit naadloos aan bij onze tentoonstelling Solo&Happy?!.

De eerste week van oktober staat Het Nutshuis helemaal in het teken van voedselverspilling tijdens het All About Food Festival. Als voorproefje van dit vierdaagse festival praat Jellie met een van de ondernemers van Verspilling is Verrukkelijk. Dit platform pakt voedselverspilling aan door positief te laten zien dat het anders kan. De ondernemers die zich aansluiten bij Verspilling is Verrukkelijk ontwikkelen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van voedsel dat anders zou worden weggegooid, vergist of verwerkt tot diervoeder. Denk aan soep van kromme groente, bier van oud brood of zeep gemaakt van sinaasappelschillen.

Melodieus, duister en sexy. Met die termen wordt KAT SKILLS veelvuldig aangeduid. Het Haagse duo bestaat uit singer-songwriter Delouise en producer en multi-instrumentalist Ingmar Spaaij. De debuutsingle ‘Gold’ werd vorig jaar gretig omarmd, onder andere door Apple Music, dat het op verschillende playlists opnam, en 3voor12. “De hese stem van de zangeres blend fijn met de duistere 80’s-beats,” schreef muziekjournalist Eric Hoetjes. “Een perfect nummer voor een zondagochtend.” Wat willen we nog meer bij Vol Lof?

Tijd

zondag 29 september 11:00 - zondag 29 september 13:00

X