juli, 2019

06jul15:3017:00Tuinconcert met het New European Ensemble - 6 julizaterdag 6 juli - 15.30 - 17.00 uur - gratis toegangCategorie:Muziek,Tuin

Tuinconcerten Het Nutshuis 2019

Op zaterdag 6 juli klinken er vier celli in de Nutstuin. Cellisten Willem Stam, Sietse-Jan Weijenberg, Alfian Adytia en Mátyás Virág laten horen hoe veelzijdig zijzelf én hun instrumenten zijn. Van een uitvoering van Quaternion, de compositie waarin de Russische Sofia Goebaidoelina de werelden van dag en nacht laat samenkomen, naar een groovy compositie van Oene van Geel. De celloliefhebber kan zich ook verheugen op een bijzondere afsluiter: de bewerkingen die de Finse metalband Apocalyptica (die ook bestond uit vier cellisten) maakte van onvervalste Metallica-songs.

Programma 6 juli
Quaternion – Componist: Sofia Goebaidoelina
Nieuw werk voor vier celli, door Oene van Geel
Nummers van Metallica, bewerkt door Apocalyptica

Tuinconcerten met het New European Ensemble
Het New European Ensemble geldt als een van de meest innovatieve, levendige en veelzijdige ensembles voor nieuwe muziek. Ook de (inter)nationale pers is lovend: “aanstekelijk enthousiasme” (Nutida Musik), “uitmuntende uitvoeringen” (de Volkskrant).

De afgelopen jaren is al gebleken dat je in de luwte van onze Nutstuin heerlijk kunt genieten van live muziek op een ontspannen zaterdagmiddag. Het New European Ensemble keert terug in de tuin voor een serie gloedvolle zomerconcerten. Met een knipoog naar onze tentoonstelling Stadsbeestjes brengt het ensemble de natuur muzikaal tot leven. Van klassieke odes aan schone landschappen tot speciaal voor de Nutstuin gecomponeerde stukken: de professionele musici zijn thuis in alle genres en stijlen. Met de meespelende studenten van het Koninklijk Conservatorium krijgen de concerten deze zomer een extra Haags tintje.

Tijd

zaterdag 06 juli 15:30 - zaterdag 06 juli 17:00

X