augustus, 2019

31aug15:3016:30Tuinconcert met het New European Ensemble - 31 augustuszaterdag 31 augustus - 15.30 - 16.30 uur - gratis toegangCategorie:Muziek,Tuin

Tuinconcerten Het Nutshuis 2019

Op een hopelijk zwoele laatste dag van augustus komen ijzige landschappen tot leven in de Nutstuin. Het hoge noorden staat centraal in het werk 4 brass links dat de Nederlands-Zweedse componist Klas Torstensson maakte als onderdeel van zijn grootschalige cyclus Lantern Lectures. Ryan Linham (trompet) en Jaume Gavilan (trombone) wisselen de uitvoering van dit stuk af met de humoristische sonate van Francis Poulenc en een werk van een van de beroemdste filmcomponisten: Ennio Morricone. Speciale aandacht verdient de compositie van Ryan Linham zelf, waarvoor hij zich liet inspireren door de Nutstuin en omgeving.

Programma 31 augustus
Lantern Lectures, 4 brass links – Componist: Klas Torstensson
Sonatine – Francis Poulenc
Nieuw werk voor de Nutstuin, door Ryan Linham
S.O.S. – Componist: Ennio Morricone

Tuinconcerten met het New European Ensemble
Het New European Ensemble geldt als een van de meest innovatieve, levendige en veelzijdige ensembles voor nieuwe muziek. Ook de (inter)nationale pers is lovend: “aanstekelijk enthousiasme” (Nutida Musik), “uitmuntende uitvoeringen” (de Volkskrant).

De afgelopen jaren is al gebleken dat je in de luwte van onze Nutstuin heerlijk kunt genieten van live muziek op een ontspannen zaterdagmiddag. Het New European Ensemble keert terug in de tuin voor een serie gloedvolle zomerconcerten. Met een knipoog naar onze tentoonstelling Stadsbeestjes brengt het ensemble de natuur muzikaal tot leven. Van klassieke odes aan schone landschappen tot speciaal voor de Nutstuin gecomponeerde stukken: de professionele musici zijn thuis in alle genres en stijlen. Met de meespelende studenten van het Koninklijk Conservatorium krijgen de concerten deze zomer een extra Haags tintje.

Let op: Indien er slecht weer is voorspelt, zal het concert binnen plaatsvinden. Er is dan beperkte capaciteit voor luisteraars.

Tijd

zaterdag 31 augustus 15:30 - zaterdag 31 augustus 16:30

X