juni, 2019

29jun15:3017:00Tuinconcert met het New European Ensemble - 29 junizaterdag 29 juni - 15.30 - 17.00 uur - gratis toegangCategorie:Muziek,Tuin

Tuinconcerten Het Nutshuis 2019

Het New European Ensemble geldt als een van de meest innovatieve, levendige en veelzijdige ensembles voor nieuwe muziek. Ook de (inter)nationale pers is lovend: “aanstekelijk enthousiasme” (Nutida Musik), “uitmuntende uitvoeringen” (de Volkskrant).

De afgelopen jaren is al gebleken dat je in de luwte van onze Nutstuin heerlijk kunt genieten van live muziek op een ontspannen zaterdagmiddag. Het New European Ensemble keert terug in de tuin voor een serie gloedvolle zomerconcerten. Met een knipoog naar onze tentoonstelling Stadsbeestjes brengt het ensemble de natuur muzikaal tot leven. Van klassieke odes aan schone landschappen tot speciaal voor de Nutstuin gecomponeerde stukken: de professionele musici zijn thuis in alle genres en stijlen. Met de meespelende studenten van het Koninklijk Conservatorium krijgen de concerten deze zomer een extra Haags tintje.

Fluitist Felicia van den End en slagwerker Pepe Garcia geven op zaterdag 29 juni het startschot van de concertenreeks met een programma vol muziek uit alle windstreken. Naast eeuwenoude werken klinken er gloednieuwe composities. Zo laat Pepe, die bij Slagwerk Den Haag ook de grenzen van het geluid opzoekt, horen hoeveel muziek er verscholen zit in zijn verzameling van natuurobjecten, waaronder stenen, hout en schelpen.

Programma
Donkey jaw (Mexicaanse traditional)
Nana – Componist: Manuel de Falla
Compositie voor natuurobjecten door Pepe Garcia                                      
Clapping music – Componist: Steve Reich                                         
L’Aube Enchantee – Componist: Ravi Shankar
Tango – Componist: Astor Piazzola
Mexicaanse Jarocho-muziek

Tijd

zaterdag 29 juni 15:30 - zaterdag 29 juni 17:00

X