juli, 2019

13jul15:3016:30Tuinconcert met het New European Ensemble - 13 julizaterdag 13 juli - 15.30 - 16.30 uur - gratis toegangCategorie:Muziek,Tuin

Tuinconcerten Het Nutshuis 2019

Geen tuinconcerten over de natuur zonder het werk van Claude Debussy (1862 – 1918).  Geïnspireerd door het Franse landschap schreef deze wereldberoemde componist in zijn laatste levensjaar een prachtige sonate voor een door hem bedachte, unieke triocombinatie: harp, fluit en altviool. De Japanse componist Toru Takemitsu (1930 – 1996) liet zich op zijn beurt door Debussy inspireren en maakte zijn eigen trio naar aanleiding van een gedicht van Emily Dickinson over regen en wind. Aan Doriene Marselje (harp), Tirza Leenman (fluit), Zachary Hamilton (altviool) de eer om deze twee veelgeprezen stukken op zaterdag 13 juli in de Nutstuin uit te voeren.

Programma 13 juli
Sonate – Componist: Claude Debussy
And then I knew ’twas Wind – Componist: Toru Takemitsu

Tuinconcerten met het New European Ensemble
Het New European Ensemble geldt als een van de meest innovatieve, levendige en veelzijdige ensembles voor nieuwe muziek. Ook de (inter)nationale pers is lovend: “aanstekelijk enthousiasme” (Nutida Musik), “uitmuntende uitvoeringen” (de Volkskrant).

De afgelopen jaren is al gebleken dat je in de luwte van onze Nutstuin heerlijk kunt genieten van live muziek op een ontspannen zaterdagmiddag. Het New European Ensemble keert terug in de tuin voor een serie gloedvolle zomerconcerten. Met een knipoog naar onze tentoonstelling Stadsbeestjes brengt het ensemble de natuur muzikaal tot leven. Van klassieke odes aan schone landschappen tot speciaal voor de Nutstuin gecomponeerde stukken: de professionele musici zijn thuis in alle genres en stijlen. Met de meespelende studenten van het Koninklijk Conservatorium krijgen de concerten deze zomer een extra Haags tintje.

Tijd

zaterdag 13 juli 15:30 - zaterdag 13 juli 16:30

X