oktober, 2018

04okt20:48Talkshow Food for ThoughtCategorie:FestivalTickets (7,50)

Bier, wijn, koffie en thee. Het lijken producten die zo vanzelfsprekend zijn als water uit de kraan. Maar niets is minder waar. Door de klimaatverandering ontstaat er langzaam een schaarste. En zo brengt de temperatuurstijging de bestaande voedselproductie op veel meer gebieden in gevaar. Een van de grootste wereldwijde problemen is verzilting. Op verzilte grond is reguliere landbouw niet mogelijk. In Afrika telt de verzilte grond al zeventig miljoen hectare. Over twaalf jaar zal in Nederland 3,5% van de totale grond zijn verzilt.

Hoe gaan we om met de veranderende omstandigheden? Proberen we deze naar onze hand te zetten of moet het traditionele landbouwsysteem op de schop? Met uiteenlopende gasten kijken we naar de mogelijkheden en ontwikkelingen. Van moderne voedseltechnologieën in binnen- en buitenland tot uitdagingen vertaald naar de schaal van onze stad.

Te gast zijn onder anderen milieuwetenschapper Henri de Ruiter, meteoroloog Diana Woei en Tycho Vermeulen, initiator van de Haagse Stadswijngaard. Onder leiding van presentator Wilbert van de Kamp gaan we niet alleen praten, maar ook proeven! Juni Café trakteert het publiek op experimentele hapjes die zijn geïnspireerd op het thema en Tycho neemt een aantal wijnen uit eigen wijngaard mee.

Over het All About Food Festival
Vier dagen lang staat Het Nutshuis in het teken van voedsel in tijden van klimaatverandering. Een culinaire reis, een talkshow, een filmavond en een kindermiddag georganiseerd door Het Nutshuis, Juni Café, Justice and Peace, Duurzaam Den Haag en TransitieCinema. De voertaal van de programma’s tijdens het All About Food Festival is Engels.

Foto Wilbert van de Kamp: Maartje Strijbis en Beatrijs Voorneman

Tijd

donderdag 04 oktober 20:48

X