april, 2019

14apr14:0017:00Haagse Vrijheidsweken: A Privilege Free Dayzondag 14 april 14.00 - 17.00 uurCategorie:Discussie,Workshop

Privilege Walk foto-illustratie door Emily Blobaum/Iowa State Daily

This day is also accessible to an English speaking audience. You can find the information on our English site.

Haagse Vrijheidsweken
In aanloop naar 5 mei viert Den Haag ruim drie weken lang de vrijheid. Als onderdeel van deze Haagse Vrijheidsweken opent Het Nutshuis op zondag 14 april de deuren. In samenwerking met Hague Talks Youth organiseren de Kinder- en Jongerenrechtswinkel, het Nederlands Helsinki Comité, Justice and Peace Nederland en Het Nutshuis een interactieve middag. Kom ervaren van welke vrijheden je geniet. Vrijheden waar veel mensen misschien alleen maar van kunnen dromen.

Escape Room-stijl
In een vorm die doet denken aan de bekende ‘Escape Rooms’ kun je ontrafelen welke invloed privileges uitoefenen op je gevoel van vrijheid. Elke organisatie richt een eigen ‘kamer’ in. Ervaar het voorrecht van volwassen zijn, van een Europeaan zijn, van een burger in een democratisch land zijn. Doe mee aan de Privilege Walk met Sarita Bajnath en kom erachter hoe vrijheid werkt voor de mensen om je heen. Als bonus kun je de tentoonstelling Indo, Indië, Indonesië: Door de ogen van generatie NU bezoeken.

Praktisch
Om 13.45 uur gaan de deuren open. De toegang voor alle onderdelen is gratis.
Over de ‘Rooms’: duur 25 minuten per kamer, start elk heel en half uur.
Over de Privilege Walk: drie rondes van elk 45 minuten, start om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Let op: de laatste ronde is Engelstalig. Om zeker te zijn van een plaatsje, kun je alvast reserveren voor een van de Privilege Walks. Stuur een mailtje naar kassa@nutshuis.nl o.v.v. je naam en het tijdstip waarop je wilt deelnemen.

Foto-illustratie door Emily Blobaum/Iowa State Daily

Haagse Vrijheidsweken logo

Tijd

zondag 14 april 14:00 - zondag 14 april 17:00

X