augustus, 2019

31aug21:3023:00Open Air Film Festival: Transnistrazaterdag 31 augustus | aanvang diner 19.30 uur | aanvang film 21.30 uurCategorie:Film,TuinToegang € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

Transnistra open air filmfestival nutstuin

Aanvang eten: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Aanvang film: 21.30 uur
Toegang: € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

Een zwoel portret van jongeren uit Transnistrië. Dit dwergstaatje verklaarde zich na het verdwijnen van de Sovjet-Unie eenzijdig onafhankelijk van Moldavië maar wordt door niemand erkend. Voordat de volwassen wereld hen opslokt, brengen de vrienden nog een laatste zomer met elkaar door. Blijven ze of gaan ze weg? Gecombineerd met elektronische muziek suggereren de intieme shots van de Zweedse regisseur Anna Eborn dat deze idylle slechts voor even is. In een land dat niet lijkt te bestaan is het leven extra vluchtig. De documentaire werd dit jaar bekroond met de VPRO Big Screen Award van International Film Festival Rotterdam.

Zweden, 2019 | Regie: Anna Eborn | 93 minuten | Engels ondertiteld

Bekijk hier de filmtrailer.

Te gast: Dennis Mijnheer en Martin Bruining
Voorafgaand aan de film spreekt Mirjam Zweers met Dennis Mijnheer en Martin Bruining. Dennis is financieel onderzoeksjournalist. Hij zoekt graag de rafelranden van de wereld op en kwam zo in 2017 terecht in Transnistrië. Martin Bruining is documentairefotograaf. Hij maakte onder andere Remnants of Deterrence, een project over oude lanceerinstallaties. Dennis en Martin leerden elkaar kennen in Tiraspol, de hoofdstad van Transnistrië. Zij komen op 31 augustus hun ervaringen delen over dit land dat bijna niemand kent.

Over het Nutshuis Open Air Film Festival
Zwoele temperaturen, verse en verrassende maaltijden van Juni Café, zitzakken om in uit te buiken en een film op een groot openluchtscherm. Hoe kun je een zomerse avond beter doorbrengen? Op de laatste zaterdag in juli en alle vijf zaterdagen in augustus verandert de Nutstuin in een sfeervolle openluchtbioscoop tijdens het populaire, jaarlijkse Nutshuis Open Air Film Festival.

Onze zomertentoonstelling Stadsbeestjes, waarin we de schijnwerpers zetten op insecten die onmisbaar zijn voor een gezond leven in de stad, vormt een belangrijke inspiratiebron voor de filmselectie van dit jaar. Niet alleen de bijen- en vlinderpopulaties verkeren in zwaar weer, er dreigt nog veel meer in de wereld te verdwijnen. Het beroep van schapenherder, de rijke variëteit aan zaden, talen uit verschillende windstreken. De films over deze onderwerpen vinden elkaar in de gepassioneerde pogingen van bevlogen mensen om het tij te keren – soms met resultaat, soms tevergeefs.

Met een culinaire knipoog naar het thema verwelkomt Juni Café het publiek elke week met een variatie op het ooit veel geserveerde, maar inmiddels verdwenen hapje op feesten en partijen: het huzarenslaatje. Vertrouwd én verrassend zijn de uitgebreide dinerbuffetten in de tuin. Voorafgaand aan de filmvertoning kan het Open Air-publiek genieten van warme en koude gerechten en een rijkgevulde saladebar.

Nutshuis Open Air Film Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Movies that Matter en Cinemien.

Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling). 

Tijd

zaterdag 31 augustus 21:30 - zaterdag 31 augustus 23:00

X