augustus, 2019

03aug21:4523:00Open Air Film Festival: Schapenheldzaterdag 3 augustus | aanvang diner 19.30 uur | aanvang film 21.45 uurCategorie:Film,TuinToegang € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

Film Schapenheld Nutstuin Open air filmfestival

Aanvang eten: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Aanvang film: 21.45 uur
Toegang: € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

Schaapsherder Stijn struint met zijn kudde over de heidegronden en leeft een eerlijk en duurzaam bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. De Brabander is een van de laatste traditionele schaapsherders, maar het leven van een hedendaagse herder is verre van eenvoudig. Koppig probeert Stijn zich staande te houden terwijl de heidegebieden steeds verder ingesloten worden tussen uitdijend beton en het marktdenken ook zijn greep krijgt op het natuurbeheer.  De film trekt deze zomer zijn spoor langs filmfestivals over de hele wereld en werd juichend ontvangen. “Een visuele ode aan een oerlandschap” (de Volkskrant). “Niet te missen filmmoment van 2019” (Trouw).

NL, 2019 | Regie: Ton van Zantvoort | 81 minuten | Engels ondertiteld

Bekijk hier de filmtrailer.

Te gast: schaapsherder Judith Prins
Voorafgaand aan de filmvertoning voeren we een kort gesprek met een gast uit de buurt die een link heeft met de film. Deze avond is dat schaapsherder Judith Prins. Met haar kudde Grazend Populair draagt Judith bij aan het onderhoud van natuurterreinen en braakliggend land in onze regio. Haar opdrachtgevers zijn onder andere Dunea, Zuid-Hollands Landschap en de gemeente. Hoe gaat het scheperen in deze omgeving? Loopt Judith tegen dezelfde problemen aan als de Brabantse schaapsherder Stijn?

Over het Nutshuis Open Air Film Festival
Zwoele temperaturen, verse en verrassende maaltijden van Juni Café, zitzakken om in uit te buiken en een film op een groot openluchtscherm. Hoe kun je een zomerse avond beter doorbrengen? Op de laatste zaterdag in juli en alle vijf zaterdagen in augustus verandert de Nutstuin in een sfeervolle openluchtbioscoop tijdens het populaire, jaarlijkse Nutshuis Open Air Film Festival.

Onze zomertentoonstelling Stadsbeestjes, waarin we de schijnwerpers zetten op insecten die onmisbaar zijn voor een gezond leven in de stad, vormt een belangrijke inspiratiebron voor de filmselectie van dit jaar. Niet alleen de bijen- en vlinderpopulaties verkeren in zwaar weer, er dreigt nog veel meer in de wereld te verdwijnen. Het beroep van schapenherder, de rijke variëteit aan zaden, talen uit verschillende windstreken. De films over deze onderwerpen vinden elkaar in de gepassioneerde pogingen van bevlogen mensen om het tij te keren – soms met resultaat, soms tevergeefs.

Met een culinaire knipoog naar het thema verwelkomt Juni Café het publiek elke week met een variatie op het ooit veel geserveerde, maar inmiddels verdwenen hapje op feesten en partijen: het huzarenslaatje. Vertrouwd én verrassend zijn de uitgebreide dinerbuffetten in de tuin. Voorafgaand aan de filmvertoning kan het Open Air-publiek genieten van warme en koude gerechten en een rijkgevulde saladebar.

Nutshuis Open Air Film Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Movies that Matter en Cinemien.

Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling).

Tijd

zaterdag 03 augustus 21:45 - zaterdag 03 augustus 23:00

X