augustus, 2019

24aug21:3023:00Open Air Film Festival: Het wonder van Le Petit PrinceZaterdag 24 augustus | Aanvang diner 19.30 uur | Aanvang film 21.30 uurCategorie:Film,TuinToegang € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

Het wonder van le petit prince nutstuin open air filmfestival het nutshuis

Aanvang eten: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Aanvang film: 21.30 uur
Toegang: € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

Het is het meest vertaalde boek na de Bijbel: Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry. Dit filosofische meesterwerkje uit 1943 is niet alleen een bron van troost voor veel mensen, maar ook een redder van bedreigde talen. Zo blijkt uit deze documentaire waarin Marjoleine Boonstra vier vertalers uit alle hoeken van de wereld portretteert – van de Marokkaanse woestijn tot de sneeuwvlakten van Finland. “Visueel wonderschoon”, schreef Het Parool  over de film die óók een portret is van de aardbol waarop dat kleine prinsje ooit landde. “De bevlogen vertalers doen denken aan bezorgde biologen die zich uitspreken over de teloorgang van diversiteit in flora en fauna: hoe meer talen, hoe rijker de wereldcultuur, en zo moet het blijven.” (De Filmkrant).

Voorafgaand aan de film spreekt Mirjam Zweers met de Haagse Soler Berk. Hij is directeur strategie en innovatie bij de Missing Chapter Foundation, maar ook de spreker van een verdwijnende taal: het Nogai. Deze taal vindt haar geboortegrond in het zuiden van Rusland en wordt nog maar door 87.000 mensen gesproken. Soler Berk komt vertellen over de teloorgang van en de liefde voor zijn taal. Lees hieronder meer over Soler Berk.

Nederland/Noorwegen, 2018 | Regie: Marjoleine Boonstra | 89 minuten | Engels ondertiteld

Bekijk hier de filmtrailer.

Over het Nutshuis Open Air Film Festival
Zwoele temperaturen, verse en verrassende maaltijden van Juni Café, zitzakken om in uit te buiken en een film op een groot openluchtscherm. Hoe kun je een zomerse avond beter doorbrengen? Op de laatste zaterdag in juli en alle vijf zaterdagen in augustus verandert de Nutstuin in een sfeervolle openluchtbioscoop tijdens het populaire, jaarlijkse Nutshuis Open Air Film Festival.

Onze zomertentoonstelling Stadsbeestjes, waarin we de schijnwerpers zetten op insecten die onmisbaar zijn voor een gezond leven in de stad, vormt een belangrijke inspiratiebron voor de filmselectie van dit jaar. Niet alleen de bijen- en vlinderpopulaties verkeren in zwaar weer, er dreigt nog veel meer in de wereld te verdwijnen. Het beroep van schapenherder, de rijke variëteit aan zaden, talen uit verschillende windstreken. De films over deze onderwerpen vinden elkaar in de gepassioneerde pogingen van bevlogen mensen om het tij te keren – soms met resultaat, soms tevergeefs.

Met een culinaire knipoog naar het thema verwelkomt Juni Café het publiek elke week met een variatie op het ooit veel geserveerde, maar inmiddels verdwenen hapje op feesten en partijen: het huzarenslaatje. Vertrouwd én verrassend zijn de uitgebreide dinerbuffetten in de tuin. Voorafgaand aan de filmvertoning kan het Open Air-publiek genieten van warme en koude gerechten en een rijkgevulde saladebar.

Over Soler Berk
Soler Berk houdt zich bezig met sociaal maatschappelijke vraagstukken en gelooft dat een inclusieve samenleving realiseerbaar is door samenwerkingen op te zetten tussen het private, publieke en maatschappelijk veld. Als sociaal entrepeneur houdt hij zich binnen verschillende organisaties actief bezig met de aanpak van schulden in gezinnen en armoede onder kinderen. Soler is directeur op innovatie- en business development bij de Missing Chapter Foundation. MCF streeft een duurzame samenleving na en zet zich samen met honderden partners in om van Nederland een voorbeeldland te maken op het vlak van Kinder-inclusiviteit. Ook zit hij in het bestuur van Respect Education Foundation.

Nutshuis Open Air Film Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Movies that Matter en Cinemien.

Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling).

Tijd

zaterdag 24 augustus 21:30 - zaterdag 24 augustus 23:00

X