augustus, 2019

17aug21:4523:00Open Air Film Festival: SEED: The Untold Storyzaterdag 17 augustus | aanvang diner 19.30 uur | Aanvang film 21.45 uurCategorie:Film,TuinToegang € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

SEED The untold story Nutstuin Open Air filmfestival

Aanvang eten: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Aanvang film: 21.45 uur
Toegang: € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

Zaden zijn misschien wel ons meest kostbare bezit, maar vele zijn net zo bedreigd als de ijsbeer en de reuzenpanda. In de twintigste eeuw verdween 94 procent van onze zaadvariëteiten. Minder diversiteit betekent een grotere kwetsbaarheid. Deze documentaire, vol bevlogen verhalen, geestige animaties en wonderschone close-ups van de mooiste exemplaren, toont aan hoe onmisbaar zaden zijn. En waar het misging. Terwijl chemische bedrijven de meerderheid van onze zaden bedreigen met patenten, monocultuur en pesticiden, springen boeren, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadverwerkers in de bres om een twaalfduizend jaar oude voedselerfenis te beschermen.

VS, 2016 | Regie: Taggart Siegel, Jon Betz  | 94 minuten  | Engels gesproken

Bekijk hier de filmtrailer.

Over het Nutshuis Open Air Film Festival
Zwoele temperaturen, verse en verrassende maaltijden van Juni Café, zitzakken om in uit te buiken en een film op een groot openluchtscherm. Hoe kun je een zomerse avond beter doorbrengen? Op de laatste zaterdag in juli en alle vijf zaterdagen in augustus verandert de Nutstuin in een sfeervolle openluchtbioscoop tijdens het populaire, jaarlijkse Nutshuis Open Air Film Festival.

Onze zomertentoonstelling Stadsbeestjes, waarin we de schijnwerpers zetten op insecten die onmisbaar zijn voor een gezond leven in de stad, vormt een belangrijke inspiratiebron voor de filmselectie van dit jaar. Niet alleen de bijen- en vlinderpopulaties verkeren in zwaar weer, er dreigt nog veel meer in de wereld te verdwijnen. Het beroep van schapenherder, de rijke variëteit aan zaden, talen uit verschillende windstreken. De films over deze onderwerpen vinden elkaar in de gepassioneerde pogingen van bevlogen mensen om het tij te keren – soms met resultaat, soms tevergeefs.

Met een culinaire knipoog naar het thema verwelkomt Juni Café het publiek elke week met een variatie op het ooit veel geserveerde, maar inmiddels verdwenen hapje op feesten en partijen: het huzarenslaatje. Vertrouwd én verrassend zijn de uitgebreide dinerbuffetten in de tuin. Voorafgaand aan de filmvertoning kan het Open Air-publiek genieten van warme en koude gerechten en een rijkgevulde saladebar.

Nutshuis Open Air Film Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Movies that Matter en Cinemien.

Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling).

Tijd

zaterdag 17 augustus 21:45 - zaterdag 17 augustus 23:00

X