augustus, 2019

10aug21:4523:00Open Air Film Festival: The Biggest Little FarmZaterdag 10 augustus | Aanvang diner 19.30 uur | Aanvang film 21.45 uurCategorie:Film,TuinUitverkocht

The Biggest Little Farm Nutstuin Open Air filmfestival Het Nutshuis

Let op: Vanwege de hevige storm vertonen we The Biggest Little Farm vanavond binnen. De film is uitverkocht. 

Aanvang eten: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Aanvang film: 21.45 uur
Toegang: € 28 (diner, drankje & film), € 10 (alleen film)

“Moeder natuur was nog nooit zo inspirerend. Ga dit zien op het grootst mogelijke scherm.” Aldus een Amerikaans perscitaat over de jubelend ontvangen film The Biggest Little Farm. Met dat grote scherm komt het wel goed. De Nutstuin is bovendien de perfecte filmsetting voor deze ode aan de schoonheid en kracht van de natuur. Acht jaar geleden lieten de Amerikaanse filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly werk en stad achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles bouwde het stel een stuk dor land om tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem en vele wollige, harige, kakelende, knorrende en vliegende bewoners.

VS, 2018 | Regie: John Chester | 92 minuten | ENG gesproken, NL ondertiteld

Bekijk hier de filmtrailer.

Te gast: Tanja Luttik en Anne Quaedvlieg
Niet alleen in de uitgestrekte natuur, maar ook mídden in de stad kun je heel goed je bijdrage leveren aan een duurzame en circulaire maatschappij. Dat bewijzen Tanja Luttik en Anne Quaedvlieg, twee bewoners van het ecologische woon- en werkcomplex de Waterspin in het hart van Den Haag. Voorafgaand aan de filmvertoning gaat Sanne de Maijer met hen in gesprek over dit initiatief. Welke duurzame middelen en mogelijkheden biedt de Waterspin en wat zijn de persoonlijke redenen van Anne en Tanja om hier te wonen?

Over het Nutshuis Open Air Film Festival
Zwoele temperaturen, verse en verrassende maaltijden van Juni Café, zitzakken om in uit te buiken en een film op een groot openluchtscherm. Hoe kun je een zomerse avond beter doorbrengen? Op de laatste zaterdag in juli en alle vijf zaterdagen in augustus verandert de Nutstuin in een sfeervolle openluchtbioscoop tijdens het populaire, jaarlijkse Nutshuis Open Air Film Festival.

Onze zomertentoonstelling Stadsbeestjes, waarin we de schijnwerpers zetten op insecten die onmisbaar zijn voor een gezond leven in de stad, vormt een belangrijke inspiratiebron voor de filmselectie van dit jaar. Niet alleen de bijen- en vlinderpopulaties verkeren in zwaar weer, er dreigt nog veel meer in de wereld te verdwijnen. Het beroep van schapenherder, de rijke variëteit aan zaden, talen uit verschillende windstreken. De films over deze onderwerpen vinden elkaar in de gepassioneerde pogingen van bevlogen mensen om het tij te keren – soms met resultaat, soms tevergeefs.

Met een culinaire knipoog naar het thema verwelkomt Juni Café het publiek elke week met een variatie op het ooit veel geserveerde, maar inmiddels verdwenen hapje op feesten en partijen: het huzarenslaatje. Vertrouwd én verrassend zijn de uitgebreide dinerbuffetten in de tuin. Voorafgaand aan de filmvertoning kan het Open Air-publiek genieten van warme en koude gerechten en een rijkgevulde saladebar.

Nutshuis Open Air Film Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Movies that Matter en Cinemien.

Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling).

Tijd

zaterdag 10 augustus 21:45 - zaterdag 10 augustus 23:00

Tickets

Uitverkocht
X