september, 2018

27sep(sep 27)10:0007nov(nov 7)16:00Museon: One PlanetCategorie:Expositie


De wereldbevolking groeit, de technologie ontwikkelt zich razendsnel, we reizen vaker en zijn vrijwel permanent online. Daardoor zijn we steeds meer met elkaar verbonden. Tegelijkertijd beseffen we steeds beter wat onze invloed is op natuur en klimaat, en dat we onze natuurlijke omgeving hard nodig hebben. De Verenigde Naties willen de grootste mondiale uitdagingen aanpakken met duurzame oplossingen. Ze hebben daarvoor zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) geformuleerd, die ze vóór 2030 willen bereiken.

Het Museon gebruikt die zeventien doelen als uitgangspunt in One Planet, de tentoonstelling die – in het kader van ons klimaatthema in september en oktober en het All About Food Festival – gedeeltelijk in Het Nutshuis is te zien. Voorbeelden van thema’s die aan bod komen zijn: overbevissing, watervervuiling, energie, vluchtelingen, klimaatverandering en discriminatie. Bij zeventien tentoonstellingsonderdelen komen de doelen met behulp van tekst, beeld, interactiviteit en collectie aan de orde . Elk thema is een mondiale uitdaging, maar er zal altijd een link met Nederland zijn zodat ‘hier’ en ‘daar’ vergeleken kunnen worden.

Het is een leuke, boeiende en leerzame tentoonstelling voor het hele gezin met veel interactie waarbij de bezoekers spelenderwijs antwoord geven op de vraag: ‘Hoe houden we met elkaar de aarde leefbaar en gezond?’

Tijd

donderdag 27 september 10:00 - woensdag 07 november 16:00

X