december, 2019

18dec(dec 18)00:0027mrt(mrt 27)00:00Mini-expo Klem: stille armoede in beeldWO 18 DEC t/m vr 27 MRTCategorie:Expositie

Je leeft van een klein pensioentje en moet steeds meer medische hulpmiddelen aanschaffen die niet binnen de verzekering vallen. Je werkt als ZZP’er en raakt opeens arbeidsongeschikt. Je bent een alleenstaande ouder en je kind wordt ziek. Nederland mag dan rijk zijn, voor veel mensen in ons land is armoede heel dichtbij. Er hoeft maar iets te gebeuren en al snel ontstaan de financiële problemen.

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau komt naar verhouding de meeste armoede in Nederland voor onder ouderen, kinderen en migranten. Yara Jimmink, Nina Schollaardt en Louiza Charitonidou – drie fotografen in hun eindexamenjaar van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten – namen voor de kleine tentoonstelling Klem: stille armoede in beeld deze drie kwetsbare groepen onder de loep.

Naast de fotoprojecten van de KABK’ers plaatst Het Nutshuis een door Fonds 1818 gesteund initiatief in de etalage. In tekst en beeld wordt De Paardenberg belicht, een buurt-en-kerkhuis uit een Haagse wijk waar veel bewoners leven onder de armoedegrens: Transvaal. Het in de Julianakerk gevestigde buurthuis is een geliefde ontmoetingsplek voor veel mensen, waar tal van bevlogen vrijwilligers een luisterend oor bieden, helpen met uiteenlopende problemen en sociale activiteiten organiseren. De Paardenberg is tevens het grootste uitgiftepunt van de Voedselbank in Den Haag.

Tijd

woensdag 18 december 0:00 - vrijdag 27 maart 0:00

X