juli, 2019

03jul14:0015:00Kinderworkshop: wroeten tussen de wormen - 3 juliwoensdag 3 juli - 14.00 -15.00 uurCategorie:WorkshopTickets € 5 per kind, begeleider gratis

Kinderworkshop Wroeten tussen de wormen

Appelbomen, tomatenplanten, mensen, poezen, vogels: kinderen weten natuurlijk al heel goed wie en wat er boven de grond leven. Dat kunnen ze zelf zien, horen, proeven of aaien. Dat er ook ónder de grond een hele wereld schuilgaat, is minder bekend. In deze workshop ontdekken de jonge insectenspeurders niet alleen welke stadsbeestjes in de bodem bewegen, maar vooral hoe onmisbaar die diertjes zijn voor ons eigen leven.

Als we de bodem eten geven, dan geeft de bodem de planten eten, waarna de planten de dieren en mensen eten geven. Menno Swaak van Permacultuur Den Haag toont de kinderen op een speelse manier de hele cyclus van het compost maken.

Na een beeldende uitleg van Menno over wormen, pissebedden, mieren, kevers en andere bodembeestjes als onze beste opruimers en schoonmakers, gaat de groep zelf aan de slag. Zo nemen de kinderen een wormenbak onder de loep en leren ze een wonderworm kennen: de tijgerworm. Ze testen de vruchtbaarheid van verschillende soorten aarde door te kijken, ruiken en voelen. En ze planten zaadjes voor groenteplantjes die ze mee naar huis mogen nemen. Misschien lukt het de jonge bodemonderzoekers wel om hun ouders te enthousiasmeren voor een wormenbak in hun eigen huis. Dan hebben ze er in één keer honderden huisdieren bij – wel zo gezellig!

Deze workshop is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er is ruimte voor maximaal tien kinderen, dus wees er snel bij. Begeleiding van een ouder of verzorger is verplicht. Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling). Kijk in de agenda voor andere kinderworkshops.

De workshop is een onderdeel van de familietentoonstelling Stadsbeestjes.

Tijd

woensdag 03 juli 14:00 - woensdag 03 juli 15:00

X