mei, 2019

29mei14:0015:00Kinderworkshop: op bezoek bij een imker - 29 meiwoensdag 29 mei - 14.00 - 15.00 uurCategorie:WorkshopTickets € 5 per kind, begeleider gratis

Kinderworkshop Op bezoek bij een imker

In de tuin van Het Nutshuis woont een bijzonder volk. Het is een volk dat heel goed kan samenwerken, proeven, kijken, ruiken en voelen. Nee, het zijn geen mensen, al lijken ze er soms wel op. Ze praten ook de hele dag met elkaar, alleen niet met hun stem, maar met behulp van hun geuren en dansjes. Ook hebben ze net als mensen allemaal hun eigen werktaken. Je hebt het misschien al geraden: in de Nutstuin wonen honingbijen.

Isabelle Hylkema en Ad de Rooij zijn imkers. Zij verzorgen bijen en weten alles over de diertjes. Waarom zijn bijen zo belangrijk en bijzonder? Natuurlijk kunnen de imkers dat haarfijn uitleggen. Maar Isabelle en Ad vinden het nog veel leuker als de kinderen het zelf ontdekken!

In deze workshop trekken de kinderen als bijen hun spoor door de Nutstuin. De twee imkers verdelen de groep in verschillende kleine bijenvolken die elk een eigen geur krijgen. Kunnen de nieuwe bijen hun soortgenoten met hun neus herkennen? Samen gaan ze op zoek naar de smakelijkste bloemen, vinden ze hun weg op de tast, ontcijferen ze de unieke danstaal van bijen en ontdekken ze wat een bij te maken heeft met een appel. Hebben de kinderen hetzelfde wiskundig inzicht als bijen en lukt het hen om een strakke, zeshoekige raat te snijden? De wat oudere ‘bijen’ in de groep kunnen de jongste ‘bijtjes’ helpen om alle speelse en leerzame opdrachtjes goed uit te voeren. Uiteraard ontbreekt ook de honing uit eigen tuin niet.

Deze workshop is voor kinderen  van 6 tot 12 jaar. Er is ruimte voor maximaal tien kinderen, dus wees er snel bij. Begeleiding van een ouder of verzorger is verplicht. Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling). Kijk in de agenda voor andere kinderworkshops.

Deze workshop is een onderdeel van de familietentoonstelling Stadsbeestjes.

Tijd

woensdag 29 mei 14:00 - woensdag 29 mei 15:00

X