juli, 2019

31jul14:0015:00Kinderworkshop: Kleine-beestjes-wandeling - 31 juliwoensdag 31 juli - 14.00 -15.00 uurCategorie:WorkshopUitverkocht

Kinderworkshop Kleine-beestjes-wandeling

LET OP: deze workshop zit vol. Maar niet getreurd. We hebben nog plek op 14 augustus.

De bladluis, de mier en het lieveheersbeestje. Het zou de titel kunnen zijn van een mooi kinderboek. Wie dat boek zonder twijfel zou kunnen schrijven, is Anna Kreffer. De voorzitter van de KNNV afdeling Den Haag (de vereniging voor veldbiologie) is een wandelende insectenencyclopedie. Anna neemt de kinderen van zes tot twaalf jaar mee op een insectenavontuur in de Nutstuin. Je hoeft namelijk helemaal niet ver te reizen om te zien hoe wonderlijk ons dierenrijk in elkaar steekt. Je moet alleen goed kunnen kijken.

In de Nutstuin laat Anna aan de kinderen zien hoe de bladluis, de mier en het lieveheersbeestje op een fascinerende manier samenwerken óf elkaar juist het leven zuur maken. Op hun route door de tuin zullen de insectenspeurders nog veel meer diertjes tegenkomen, vaak met sprookjesachtige namen. De watersnuffel, het tuinmaskerbijtje, het lantaarntje, het rozemarijngoudhaantje; ze leven allemaal tussen de bloemen, planten en waterlelies in de Nutstuin en Anna heeft over elk beestje een leuk weetje.

Naast alle springlevende insecten waarmee de jonge onderzoekers tijdens hun tocht door de tuin kennismaken, neemt Anna een aantal dode insecten uit haar verzameling mee. Zo kunnen de kinderen van heel dichtbij en met loepjes in de hand beestjes bestuderen die levend vaak aan hun neus voorbij zouden vliegen. Hoe ziet een angel van een wesp eruit en waar zit die precies? Hoeveel pootjes heeft een schaatsenrijder? Tussen het inzoomen op alle insecten door drinkt de groep gezellig een sapje en knutselen de kinderen een eigen stadsbeestje.

Begeleiding van een ouder/verzorger is verplicht.
Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend via pinbetaling).

Tijd

woensdag 31 juli 14:00 - woensdag 31 juli 15:00

Tickets

Uitverkocht
X