oktober, 2018

28okt11:00UitgelichtKamera KulturaCategorie:DiscussieTickets € 15,-

Inspirerende gesprekken over actuele thema’s, een heerlijke biologische brunch van Juni Café, klinkende optredens en een betrokken interviewer: Jellie Brouwer. Sluit je maand af met Kamera Kultura!

Conceptueel kunstenaar en curator Jacqueline Heerema is sinds 2006 directeur en curator van kunstenaarsinitiatief Satellietgroep. Jellie gaat met haar in gesprek over Climate as Artifact – Klimaat als mensenwerk. In dit dynamische tentoonstellingsprogramma (t/m 18 november in de Elektriciteitsfabriek in Den Haag) komen kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers samen om onze perceptie van cultuur en natuur opnieuw te bekijken. Gedurende vijf weken wordt op locatie gewerkt en vinden workshops, seminars en expedities plaats. Het publiek kan artistiek onderzoek meemaken en krijgt via de kunsten toegang tot andere kennisdomeinen.

Schrijver en journalist Caspar Janssen loopt dit jaar door Nederland en beschrijft in wandeltempo de vierkante centimeter van onze natuur. Zo peilt hij voor de Volkskrant de stand van het land op het gebied van natuur, landschap en ecologie. Twaalf provincies in twaalf maanden tijd: dat biedt alle mogelijkheden om te ontdekken hoe prettig regen kan zijn, of hoe deprimerend het is om in harde wind te lopen. Na de hitte en de droogte van de afgelopen maanden stelt Caspar vast dat er iets niet klopt. In Kamera Kultura een column van zijn hand.

Max Douw is zanger, muzikant, liedjesschrijver en dichter. Herman van Veen en Karel de Rooij zijn het erover eens: Max ráákt je. Na het spelen in voorstellingen van o.a. Herman van Veen, Yvonne Keuls en het Residentie Orkest is het nu tijd voor zijn solovoorstelling: Gekkenhuis. Samen met zijn muzikant, de multi-instrumentalist Ingmar Spaaij, speelt de kleinkunstenaar in Kamera Kultura een handvol liedjes uit zijn poëtische programma.

Foto: Max Douw.

Tijd

zondag 28 oktober 11:00

X