mei, 2019

26mei12:0013:15Kamera Kultura op Tong Tong Fairzondag 26 mei | 12.00 - 13.15 uurCategorie:TalkshowTickets € 12 p.p.

Onze tentoonstelling Indo, Indië, Indonesië: Door de ogen van generatie NU is nog niet voorbij: de audio-installatie Het Rood-Wit-Blauwe Huisje van Lara Nuberg krijgt een plaats op de Tong Tong Fair op het Malieveld. Een reizende expositie biedt een mooie gelegenheid om er ook met ons maandelijkse programma Kamera Kultura eens op uit te trekken. In de knusse Studio Tong Tong zal Jellie Brouwer de vertrouwde Kamera Kultura-sfeer creëren met bevlogen gasten en pakkende muziek. Deze keer serveren we heerlijke hapjes van Juni Café.

Je kunt Kamera Kultura bezoeken met een dagkaart voor de Tong Tong Fair (€ 12,-). Op die manier ontvang je drie euro korting t.o.v. de normale prijs voor Kamera Kultura én kun je de hele dag genieten van de grootste Indische happening van de wereld.

De gasten
Jellie ontvangt Lara Nuberg, Ricci Scheldwacht en muzikant Iris Penning. Lara Nuberg is de maker van Het Rood-Wit-Blauwe Huisje, een audio-installatie die vijf korte verhalen bevat van Indische Nederlanders. Zij spreken openhartig over thema’s als heimwee en nostalgie binnen Indische families en de omgang met een complexe culturele identiteit. In Kamera Kultura draagt Lara een column voor van eigen hand.
Met journalist Ricci Scheldwacht gaat Jellie in gesprek over de glossy Pinda die Ricci in september 2019 zal lanceren. Muzikant Iris Penning  laat samen met cellist Mirthe de Jonge haar unieke poëtische popsound horen.

Over de Tong Tong Fair
Op de Tong Tong Fair (sinds 1959!) ontmoeten Oost en West elkaar in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. Voor de een is het een feel good-event dat voelt als een mini-vakantie naar Zuidoost-Azië & de Pacific (maar zonder de jetlag). Voor de ander is het een festival waar theatermakers, kunstenaars, dansers, musici, ontwerpers, fotografen, schrijvers en wetenschappers met de ogen van nu de Indische cultuur en koloniale geschiedenis onderzoeken. Voor iedereen is het een overweldigende culinaire trip en een hebberig makende shopping galore.

Kaartjes kun je kopen via de website van Tong Tong Fair (<– klik hier voor kaartjes of op de ticketbutton op deze pagina).
Op de Tong Tong Fair is gebruik van de garderobe en toiletten betaald.  

Tijd

zondag 26 mei 12:00 - zondag 26 mei 13:15

X