juni, 2019

30jun11:0013:00Kamera Kultura in de Nutstuinzondag 30 juni - 11.00 -13.00 uurCategorie:Talkshow,TuinTickets € 15 p.p.

Kamera Kultura in de Nutshuis 2019

Kamera Kultura sluit het seizoen traditiegetrouw af in de zonnige Nutstuin! In het decor van de tentoonstelling Stadsbeestjes ontvangt Jellie Brouwer maatschappelijk betrokken gasten, een talentvolle schrijver en bevlogen muzikanten. Juni Café serveert een verse brunch in de buitenlucht.

Helaas is het niet goed gesteld met de bijen. Van de 358 bijensoorten die ooit in Nederland leefden, is meer dan de helft bedreigd. Deze soorten staan op de Rode Lijst. De belangrijkste oorzaken van de bijensterfte zijn het verlies van leefgebied en het gebruik van pesticiden in de intensieve landbouw. Deze ontwikkelingen maken het alleen maar noodzakelijker dat we goed zorgen voor een ander natuurgebied: de stad. Bart Barten draagt zijn steentje bij. De Haagse stadsimker gaat met Jellie in gesprek over de bijenstand van de stad en de onmisbare taak van de kleine bestuivers.

Een chapbook is voor de schrijver wat een EP is voor de muzikant: een eerste proeve van kunnen. Vorig jaar verscheen Jachtseizoen, het chapbook van Marjolein Takman. Eén van de thema’s in de verhalen van de jonge schrijver is de (on)mogelijkheid van contact. Schrijven is voor Marjolein hét medium om de banden die tussen mensen bestaan te onderzoeken. Hoe overbrug je de afstand tussen jezelf en een ander? Kom maar luisteren naar Marjoleins column in de Nutstuin.

Niet alleen de bijen verkeren in zwaar weer. In de afgelopen decennia is in Nederlandse natuurgebieden een drastische achteruitgang van de insectenstand vastgesteld. Zo slonk de nachtvlinderpopulatie met 54 procent en de loopkevers zelfs met 72 procent. Deze dramatische ontwikkeling, die een grote aanslag vormt op de kringloop van het leven, wordt op de voet gevolgd en geanalyseerd door de Radboud Universiteit. In Kamera Kultura komt Hans de Kroon, hoogleraar Plant Ecology in Nijmegen, vertellen over oorzaken, gevolgen én mogelijkheden om het tij te keren.

Wat is de beste manier om de zomer in te luiden? Juist, met Zuid-Amerikaanse muziek! Laat dat maar over aan Humberto Albores en PrisciLa Musica. Hij komt uit Mexico, zij uit Argentinië. Samen zwepen ze als Duo Guitar Latino het tuinpubliek op met hun Mexicaanse, Argentijnse, Braziliaanse en Cubaanse klanken.

Koop je kaartje online via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend via pinbetaling).

Tijd

zondag 30 juni 11:00 - zondag 30 juni 13:00

X