september, 2019

29sep11:0013:00Kamera Kulturazo 29 sep | 11.00 - 13.00 uur | € 15 p.p. (incl. brunch)Categorie:Brunch,Discussie,Muziek,TalkshowTickets € 15 p.p. (incl. brunch)

Host Jellie Brouwer - Foto door Harmen de Jong

Vertrouwd én verrassend: dat is ons maandelijkse programma Kamera Kultura. Jellie Brouwer (radiopresentator NTR Kunststof) ontvangt uiteenlopende gasten en Juni Café maakt de beste brunches.

“Als de herfst je overvalt. Als de zomer is verdwenen.” Dit zingt Brigitte Kaandorp in een lied over gevoelens van eenzaamheid. Op de tweede herfstzondag van 2019 een gesprek over eenzaamheid met Anja Machielse, bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van kwetsbare ouderen’ aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Wat hebben mensen nodig om ‘goed’ ouder te worden en hoe kan sociale insluiting van kwetsbare ouderen in de samenleving worden gestimuleerd? Die vragen staan centraal in het onderzoek van Anja Machielse. Het gesprek in Kamera Kultura sluit naadloos aan bij onze tentoonstelling Solo&Happy?!.

De eerste week van oktober staat Het Nutshuis helemaal in het teken van voedselverspilling tijdens het All About Food Festival. Als voorproefje van dit vierdaagse festival praat Jellie met Anubhav Kandpal van Conscious Kitchen. Dit initiatief wordt gedragen door een groep bevlogen vrijwilligers die elke week voedselrestanten van de Haagse Markt ophaalt en daarmee een maaltijd bereidt in hun thuishonk in het Haagse Zeeheldenkwartier. Speciaal voor het All About Food Festival maakt Anubhav samen met Impact Kitchen en Juni Café een ontbijt van voedselrestanten op zaterdag 5 oktober.

Melodieus, duister en sexy. Met die termen wordt KAT SKILLS veelvuldig aangeduid. Het Haagse duo bestaat uit singer-songwriter Delouise en producer en multi-instrumentalist Ingmar Spaaij. De debuutsingle ‘Gold’ werd vorig jaar gretig omarmd, onder andere door Apple Music, dat het op verschillende playlists opnam, en 3voor12. “De hese stem van de zangeres blend fijn met de duistere 80’s-beats,” schreef muziekjournalist Eric Hoetjes. “Een perfect nummer voor een zondagochtend.” Wat willen we nog meer bij Kamera Kultura?

Zien en gezien worden, schaamte, ongemak, grenzen en seksualiteit. Dit zijn de thema’s waarover Jante Wortel (1996) het liefst schrijft. De jonge schrijver was in 2015 winnaar van de Kunstbende, in 2016 winnaar van de Drentse talentprijs en ze studeerde in 2017 af aan de ArtEZ in de richting Creative Writing. Jante wordt door haar uitgeverij Das Mag gepresenteerd als ‘supertalent’ en werkt op dit moment aan haar debuutroman. In Kamera Kultura draagt ze een kort verhaal van eigen hand voor.

Tijd

zondag 29 september 11:00 - zondag 29 september 13:00

X