januari, 2019

27jan11:0013:00Kamera KulturaTickets € 15,-

Details programma:

Ook in 2019 ontvangt Jellie Brouwer (radiopresentator NTR Kunststof) inspirerende, maatschappelijk betrokken gasten en kun je genieten van de beste brunches van Juni Café in het programma Kamera Kultura.

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Toen de vader van een goede vriend op straat overleed door onderkoeling, voelde Bas Timmer dat hij iets moest doen. Om meer daklozen te beschermen tegen de kou, ontwierp hij de eerste Sheltersuit: een water- en winddichte jas die eenvoudig getransformeerd kan worden tot slaapzak of opbergtas. Nu, ruim vier jaar later, is de stichting Sheltersuit uitgegroeid tot een ‘humanitaire startup’ met 73 hardwerkende mensen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een betere, meer sociale maatschappij. Jellie gaat met Bas in gesprek.

Een tweede gast die Jellie in januari zal ontvangen is Julia Janssen. Afgestudeerd aan ArtEZ in Arnhem heeft de grafisch ontwerper zich gespecialiseerd in nieuwe economische en financiële systemen en de sociale impact van digitalisering. Julia combineert onderzoek en wetenschap met speculaties en fictie om verschillende perspectieven op actuele ontwikkelingen te creëren. Jellie gaat met haar in gesprek over mediawijsheid.

 

Foto: Sheltersuit.

Tijd

zondag 27 januari 11:00 - zondag 27 januari 13:00

X