februari, 2019

24feb11:0013:00Kamera Kultura: kleiner, duurzamerzondag 24 februari 11.00-13.00 uurCategorie:TalkshowTickets € 15 p.p.

Ook in 2019 ontvangt Jellie Brouwer (radiopresentator NTR Kunststof) inspirerende, maatschappelijk betrokken gasten en kun je genieten van de beste brunches van Juni Café in het programma Kamera Kultura.

Afgelopen zomer won Ana Rocha de Dutch Design Award in de categorie ‘Habitat’. De Portugees-Nederlandse architect, die woont en werkt in Den Haag, maakte indruk met haar ontwerp van de microwoning ‘Slim Fit’. Het ingenieus gebouwde houten huisje van vijftig vierkante meter komt helemaal tegemoet aan de toenemende woonwens om kleiner, duurzamer en met minder spullen in de stad te wonen. Er zijn meer architecten die dit doel nastreven. Ana onderscheidt zich echter van de meeste van haar collega’s door geen eenlaagse ontwerpen te maken, maar verticaal te bouwen. Zo zou zelfs het drukste stadscentrum ruimte kunnen bieden aan ‘Slim Fit’. Jellie gaat met Ana in gesprek over haar werk.

Als we stoppen met het produceren van kleding, dan zouden we genoeg hebben om de komende tien jaar elke dag iets anders te dragen. Dus wat als machines een gevoel voor mode zouden kunnen leren en dit gebruiken om tweedehands kleding via internet te distribueren? Het is het uitgangspunt van 2nd hand stylist, het project van Gaspard Bos. Jellie gaat in gesprek met de industrieel ontwerper, kunstenaar en oprichter van New State of Matter: een ontwerpinitiatief om de wereld om te vormen door opnieuw te definiëren wat belangrijk is. Het verandert fundamenteel de relatie tussen mensen en dingen en het zet traditionele bedrijfs- en productiemodellen op hun kop.

Na het schrijven van korte verhalen, essays, theaterteksten en de novelle De jongen, het stof, werkt Lotte Lentes op dit moment aan haar debuutroman die in 2019 zal verschijnen bij Uitgeverij Cossee. De jonge schrijver werd al geselecteerd voor verschillende internationale talentenprogramma’s en ontwikkelingstrajecten. Tijdens Kamera Kultura een kort verhaal van Lottes hand.

Met het doel de klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken, treden Agnieszka Papierska en Paulina van de Pavert op als Duo Alla Classica. Op viool en cello zwepen de aan het Haagse Conservatorium afgestudeerde dames hun publiek op met goed in het gehoor liggende, lichte klassieke werken.

Foto: website Ana Rocha.

Tijd

zondag 24 februari 11:00 - zondag 24 februari 13:00

X