november, 2018

25nov11:00Kamera KulturaCategorie:DiscussieTickets € 15,00

Inspirerende gesprekken over actuele thema’s, een heerlijke biologische brunch van Juni Café, klinkende optredens en een betrokken interviewer: Jellie Brouwer. Sluit je maand af met Kamera Kultura!

“Als mensen konden zien wat ik heb gezien, en horen wat ik heb gehoord, zouden zij een vluchteling niet kwetsbaar of zwak vinden, maar juist sterk, intelligent en veerkrachtig.” Aldus Christina Moreno, een van de geportretteerde personen in de tentoonstelling My Human Rights Hero. Met haar stichting She Matters versterkt de Amerikaanse advocate de sociale en economische positie van vrouwelijke vluchtelingen. Dit doet zij door hen te ondersteunen bij het vinden van werk. Jellie gaat met Christina in gesprek.

Thieu Custers kweekt basilicum, sla en andere plantjes in een kas. Op het eerste oog niets bijzonders. Totdat je hoort hoe de 24-jarige bio-socio-designer zijn kweekplantjes laat groeien: met reststoffen van zijn eigen lichaam. Met zijn urine vervangt hij traditionele kunstmest en zijn haren functioneren als sponsmateriaal om de wortels in te kunnen laten vestigen. Aan zijn vrienden en docenten van de Design Academy Eindhoven serveerde Thieu al een salade uit eigen kas die was gegarneerd met zout dat hij destilleerde uit zijn eigen zweet. Jellie gaat met Thieu in gesprek over zijn project ‘Bodyponics’ en de vraag waarom we ons lichaam niet circulair maken.

Frank Heinen studeerde in 2012 af in de moderne letterkunde. Voor zijn eerste verhaal in literair wielertijdschrift De Muur won hij in 2009 de Hard Gras Prijs voor het Beste Sportverhaal. Sindsdien schreef hij meer dan 800 sportcolumns voor HP/De Tijd en verder verhalen, interviews, artikelen, columns en recensies voor onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland, De Avondetappe, Hard/Hoofd, Das Magazin – en voor Kamera Kultura.

Anton Arema is al decennialang professioneel muzikant in verschillende bands. Dit jaar stond hij met Big Bucks & Easy Money op Paaspop en Oerol. Anita Bakker is actief in diverse a capella-groepen en in popkoor Re-Flax, waarmee ze hoge ogen gooide in het tv-programma Korenslag. Toen Anton en Anita elkaar drie jaar geleden ontmoetten, hadden zij direct een muzikale klik. Als Inrainbows laten ze in Kamera Kultura horen hoe prachtig hun tweestemmige zang klinkt.

Foto: Facebook Inrainbows

Tijd

zondag 25 november 11:00

X