mei, 2019

24mei19:0023:00Hoogtij: Stadsbeestjesvrijdag 24 mei - toegang is gratisCategorie:Expositie

Stadsbeestjes - Hoogtij

Hoe vaak kruis je tijdens een Haagse kunstroute een wilde bij, pissebed, mier en nachtvlinder? Vaker dan je denkt waarschijnlijk, maar die zie je dan ongetwijfeld over het hoofd. In Het Nutshuis kun je niet om dit insectenviertal heen. Zes studenten van de opleiding Grafisch ontwerpen aan de KABK – Sacha van Alfen, Eva Maria Horvath, Fien Leeflang, Ruben Tom Visser, Denise Jansen en Laura Brouwer – maakten vier interactieve installaties voor de tentoonstelling Stadsbeestjes. In tekst, beeld en opdrachten kun je op een speelse manier ontdekken hoe onmisbaar de insecten zijn in onze stad.

Het Nutshuis biedt niet alleen ruimte aan de wilde bij, pissebed, mier en nachtvlinder. De Haagse kunstenaar Hans Eijkenboom verandert de Nutstuin in een enorm insectenhotel waarin uiteenlopende stadsbeestjes kunnen neerstrijken. Ook insecten die ver buiten Den Haag leven krijgen een plek in de tentoonstelling. Zo verzamelde sonoloog Yvonne Freckman voor haar audio-installatie Sonic Savannah insectengeluiden op de grens van Zuid-Afrika en Botswana.

Over Hoogtij
Hoogtij is een feest voor wie van kunst houdt. Van White Cube tot underground, van meer gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot experimentele kunst, installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven en in de openbare ruimte. Je kunt het allemaal bezoeken tijdens deze Haagse kunstroute. Trek tussen 19.00 en 23.00 uur je spoor door de stad en ga niet voorbij aan Het Nutshuis!

Kijk voor een gratis rondleiding of meer informatie op hoogtij.net.

Tijd

vrijdag 24 mei 19:00 - vrijdag 24 mei 23:00

X