mei, 2019

23mei(mei 23)12:0002jun(jun 2)22:00Het Rood-Wit-Blauwe Huisje op Tong Tong FairDOnderdag 23 mei t/m ZOndag 2 juniCategorie:ExpositieTickets € 12 p.p.

Een onderdeel van onze laatste tentoonstelling Indo, Indië, Indonesië: Door de ogen van generatie NU gaat op reis in eigen stad. De audio-installatie Het Rood-Wit-Blauwe Huisje krijgt een plaats op de Tong Tong Fair. Schrijver en historica Lara Nuberg interviewde vijf Indische Nederlanders. In korte audioverhalen spreken zij soms grappig, soms ontroerend, met een knipoog of juist serieus over thema’s als heimwee en nostalgie binnen Indische families en de omgang met een complexe culturele identiteit.

Over de Tong Tong Fair
De Tong Tong Fair (sinds 1959!) op het Malieveld in Den Haag is de grootste Indische happening van de wereld.  Oost en West ontmoeten elkaar in een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie. Voor de een is het een feel good-event dat voelt als een mini-vakantie naar Zuidoost-Azië & de Pacific (maar zonder de jetlag). Voor de ander is het een festival waar theatermakers, kunstenaars, dansers, musici, ontwerpers, fotografen, schrijvers en wetenschappers met de ogen van nu de Indische cultuur en koloniale geschiedenis onderzoeken. Voor iedereen is het een overweldigende culinaire trip en een hebberig makende shopping galore.

Tijd

donderdag 23 mei 12:00 - zondag 02 juni 22:00

X