juli, 2019

26jul15:0016:00Grote Kerk Live: beiaardier Gijsbert KokVrijdag 26 juli | 15.00 - 16.00 uur | gratis toegangCategorie:Muziek,Tuin

Nutstuin - beiaardier concert

In de Nutstuin zit je op de eerste rang bij drie zomerse beiaardconcerten op vrijdagmiddag. De klassieke concerten zijn heel goed te volgen in de luwte van de tuin waarin het stadsrumoer volledig wegvalt. De Haagse stadsbeiaardier Gijsbert Kok bijt zelf het spits af en nodigde voor de twee andere concerten gastbeiaardiers uit verschillende steden uit om het carillon hoog in de Grote Kerk te komen bespelen. Geniet met een verkoelend drankje erbij van een unieke mix van eeuwenoude en moderne composities.

Gijsbert Kok speelt op de eerste middag een afwisselend programma met Nederlandse muziek uit de Gouden Eeuw, een sonate van Bach, een aria van de 19e-eeuwse Haagse operacomponist Charles van der Does, bekende Amerikaanse songs en balletmuziek van Charles Gounod.

Bij dit eerste concert is er na afloop gelegenheid om een bezoek te brengen aan de toren en het carillon van de Grote Kerk.

Tijd

vrijdag 26 juli 15:00 - vrijdag 26 juli 16:00

X