oktober, 2019

02okt13:3017:00All About Food for KidsWo 2 oktober | 13.30 – 17.00 uur | € 4 per kindCategorie:Festival,TuinTicket € 4 per kind (begeleiders en onder 5 jaar gratis)

All About Food Festival het Nutshuis

Het programma van vanmiddag gaat altijd door. Als het regent gaan we naar binnen. Kom dus vooral langs en doe mee met alle kinderactiviteiten!

Het All About Food Festival gaat van start met een rijkgevulde kindermiddag op woensdag 2 oktober. Alle jonge bezoekers van All About Food for Kids krijgen een stempelkaart. Hiermee kunnen ze deelnemen aan uiteenlopende activiteiten in de Nutstuin. Van blind proeven in de kas en smoothies maken op de fiets tot het bakken van beestachtige pannenkoeken en het bouwen van mini-waterzuiveringsinstallaties. Met een volle stempelkaart kunnen de kinderen een kadootje ophalen dat het hele gezin helpt om voedselverspilling te verminderen. Tussen de stempelactiviteiten door speelt De Zelfmaakman twee keer een niet te missen kindervoorstelling.

Blinde proeverij: 13.45 en 15.45 uur
Herken jij wat je eet? En vind je het vies of lekker? Kom het ontdekken bij de blinde proeverij! Tussen de druiven- en tomatenplanten in de kas van de Nutstuin organiseren Impact Kitchen en Juni Café twee rondes vol smaakvolle hapjes en leuke weetjes.

Voorstelling De Zelfmaakman: 14.20 en 16.25 uur
We horen de bakfiets al rinkelen en kip Anita al kakelen: de Zelfmaakman is in aantocht! In de Nutstuin parkeert hij voor een middag zijn magische bouwwerk en kunnen de kinderen genieten van zijn kleurrijke en grappige voorstelling over een wereld waarin alles wordt hergebruikt.

Bouw je eigen mini-waterzuiveringsinstallatie: 15.10 uur
Je eigen waterzuiveringsinstallatie bouwen: hoe stoer is dat? De Zelfmaakman helpt je op weg met allerlei materialen, zoals watjes, steentjes en flessen. Werkt jouw exemplaar? Test het uit door bruin slootwater weer schoon en helder te maken en ontdek hoe je bepaalde kleurstoffen uit water kunt halen.

Bak een beestachtige pannenkoek: doorlopend
De Nutstuin wordt een dierentuin! Kinderen bakken samen met een begeleider hun eigen pannenkoeken in de gekste en wildste vormen. En dat allemaal op inductie. Helemaal zonder gas, dus super veilig en ook goed voor de stad. Met fruit, groenten, kaas en noten maken de kinderen zelf de leukste creaties.

Maak een smoothie op de fiets: doorlopend
Sportief én lekker: maak fietsend je eigen smoothie met groenten en fruit van Instock! Door te werken met verse producten die anders zouden worden weggegooid – vanwege een deukje, barstje of vervorming – zet Instock voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op te kaart.

Koop je kaartje voor All About Food for Kids via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend pinbetaling). Voertaal van dit programma is Nederlands.

Over het All About Food Festival
De gemiddelde Nederlander gooit vijftig kilo goed voedsel per jaar weg en is daarmee een van de grootste voedselverspillers van de wereld. Hoewel iedereen het ermee eens zal zijn dat dit moet veranderen, zit het probleem natuurlijk niet alleen bij de consument. In alle schakels van grond tot en met gft-afval gaat enorm veel voedsel verloren.

In de eerste week van oktober staat het All About Food Festival in Het Nutshuis helemaal in het teken van voedselverspilling. Aan het woord komen duurzame en sociale ondernemers en Haagse pioniers die het tij succesvol proberen te keren. Op het filmscherm leven mensen een half jaar van voedselafval. In de tuin gaan kinderen op ontdekkingsreis met hun stempelkaart. Aan tafel serveren we ‘geredde gerechten’ waarvan ook jíj (blind) kunt proeven. Praat, kijk, denk en eet je mee?

Het All About Food Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Impact Kitchen, Duurzaam Den Haag, TransitieCinema en Conscious Kitchen.

Tijd

woensdag 02 oktober 13:30 - woensdag 02 oktober 17:00

X