oktober, 2019

02okt13:3017:00All About Food for KidsWo 2 oktober | 13.30 – 17.00 uur | € 4 per kindCategorie:Festival,TuinTicket € 4 per kind (begeleiders en onder 5 jaar gratis)

All About Food Festival Het Nutshuis Den Haag

We horen de bakfiets al rinkelen en kip Anita al kakelen: de Zelfmaakman is in aantocht! In de Nutstuin parkeert hij voor een middag zijn magische bouwwerk en kunnen de kinderen genieten van zijn kleurrijke en grappige voorstelling over een wereld waarin alles wordt hergebruikt. Maar er is méér te doen tijdens All About Food for Kids. Zo kunnen de jonge bezoekers met hun stempelkaart langs de knutseltafel en de blinde proeverij in de kas, ze kunnen deelnemen aan een workshop water recyclen en zelf hun sapje bij elkaar trappen op de smoothiefiets.

Koop alvast je kaartje voor All About Food for Kids via de ticketbutton op deze pagina of kom langs bij de receptie in Het Nutshuis (uitsluitend via pinbetaling). Begin september volgt meer informatie over het programma. Voertaal van dit programma is Nederlands.

Over het All About Food Festival
De gemiddelde Nederlander gooit vijftig kilo goed voedsel per jaar weg en is daarmee een van de grootste voedselverspillers van de wereld. Hoewel iedereen het ermee eens zal zijn dat dit moet veranderen, zit het probleem natuurlijk niet alleen bij de consument. In alle schakels van grond tot en met gft-afval gaat enorm veel voedsel verloren.

In de eerste week van oktober staat het All About Food Festival in Het Nutshuis helemaal in het teken van voedselverspilling. Aan het woord komen duurzame en sociale ondernemers en Haagse pioniers die het tij succesvol proberen te keren. Op het filmscherm leven mensen een half jaar van voedselafval. In de tuin gaan kinderen op ontdekkingsreis met hun stempelkaart. Aan tafel serveren we ‘geredde gerechten’ waarvan ook jíj (blind) kunt proeven. Praat, kijk, denk en eet je mee?

Het All About Food Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Impact Kitchen, Duurzaam Den Haag, TransitieCinema en Conscious Kitchen.

Tijd

woensdag 02 oktober 13:30 - woensdag 02 oktober 17:00

X