oktober, 2019

05okt09:3011:00All About Food Festival: Ontbijt met de burenZa 5 oktober | 9.30 uur | Geen plaatsen meer beschikbaarCategorie:Festival,Tuin

All About Food Festival Het Nutshuis Den Haag

Als afsluiting van het All About Food Festival organiseren we op zaterdagochtend 5 oktober een ontbijt met de buren. Bij mooi weer in onze sfeervolle Nutstuin, bij minder weer in de monumentale Bankhal. Je hoeft niet om de hoek van Het Nutshuis te wonen om je buur te voelen; iedereen die voedselverspilling wil tegengaan, het leuk vindt om bevlogen stadsgenoten te ontmoeten en openstaat voor tips om bewuster om te gaan met eten, is om 9.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur) welkom bij dit gratis ontbijt.

Impact Kitchen, Conscious Kitchen en Juni Café slaan de handen ineen en bereiden het ontbijt met voedselrestanten van de Haagse Markt, producten van leverancier Instock en andere ‘waste’ ingrediënten.

Er zijn geen plaatsen meer beschikbaar voor het ontbijt.

Over het All About Food Festival
De gemiddelde Nederlander gooit vijftig kilo goed voedsel per jaar weg en is daarmee een van de grootste voedselverspillers van de wereld. Hoewel iedereen het ermee eens zal zijn dat dit moet veranderen, zit het probleem natuurlijk niet alleen bij de consument. In alle schakels van grond tot en met gft-afval gaat enorm veel voedsel verloren.

In de eerste week van oktober staat het All About Food Festival in Het Nutshuis helemaal in het teken van voedselverspilling. Aan het woord komen duurzame en sociale ondernemers en Haagse pioniers die het tij succesvol proberen te keren. Op het filmscherm leven mensen een half jaar van voedselafval. In de tuin gaan kinderen op ontdekkingsreis met hun stempelkaart. Aan tafel serveren we ‘geredde gerechten’ waarvan ook jíj (blind) kunt proeven. Praat, kijk, denk en eet je mee?

Het All About Food Festival is een samenwerking tussen Het Nutshuis, Juni Café, Impact Kitchen, Duurzaam Den Haag, TransitieCinema en Conscious Kitchen.

Tijd

zaterdag 05 oktober 9:30 - zaterdag 05 oktober 11:00

X