Van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 oktober staat Het Nutshuis in het teken van voedsel in tijden van klimaatverandering. Een culinaire reis, een talkshow, een filmavond en een kindermiddag georganiseerd door Het Nutshuis, Juni Café, Justice and Peace, Duurzaam Den Haag, TransitieCinema, Kinder- en Jongerenrechtswinkel Den Haag en het Museon. De voertaal van de programma’s op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond is Engels. De kindermiddag op zaterdag is toegankelijk voor zowel Nederlands- als Engelstalige kinderen.

 

WO 3 OKT (18.00 uur)
geRECHT: Storytelling with Food
Maak kennis met de bewonderingswaardige wereld van twee journalistes uit Colombia en Venezuela én proef de exotische smaken en spannende combinaties van hun gastronomische thuishaven. Meer info en tickets.

 

DO 4 OKT (20.00 uur)
Talkshow Food for Thought
Verzilting, schaarste en andere wereldwijd toenemende problemen tonen het al aan: ons traditionele voedselsysteem is niet opgewassen tegen klimaatverandering. Een talkshow over moderne voedseltechnologieën en uitdagingen vertaald naar de schaal van onze stad. Meer info en tickets.

 

VR 5 OKT (18.00 uur)
TransitieCinema
Het vertrouwde TransitieCinema-concept afgestemd op het festivalthema. Met een veganistische, duurzame maaltijd van Juni Café, een vertoning van een relevante en in het oog springende documentaire en een Q&A. Meer info en tickets.

 

ZA 6 OKT (14.00 – 18.00 uur)
All About Food for Kids
Ontdek klimaatvriendelijke alternatieven voor het eten van vlees op deze rijkgevulde middag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Proef wormen en zeewier, maak fietsend je eigen smoothie, doe de Food Quiz, bekijk een film, duik in de voorlees- en knutselhoek en ga op zoek naar eten tussen de straatstenen! Meer info en tickets.

 

 

 

X