Eastern Neighbours Film Festival

Love killed my virginity (NL premiere) | Wild Flower

LOVE KILLED MY VIRGINITY (ENFF DISCOVERIES – NL premiere)
 
Arber Aliaj, Belgium, 2015, 15 min
 
Een short met weinig dialoog en zorgvuldig opgebouwde, dramatische actie.
 
SYNOPSIS
Borian en zijn vader Barjaktar hebben een Kosovo in puin achtergelaten. De hele dag zijn de oorlogsbeelden op televisie. Opeens verdwijnt het signaal. Voor Borian is dit het seintje om zijn vriendin Eva op het dak te ontmoeten. Als zijn vader ook het dak op komt om de satellietschotel te repareren, veroorzaakt dat complicaties in de relatie van de jonge geliefden... De in Albanië geboren en in Brussel getogen regisseur probeert in zijn films deze twee tegengestelde culturen te verenigen. Deze film won al meerdere prijzen: Best Cinematography bij Milan Online Film Festival 2016 en Special Mention Directing bij Roma Cinema DOC 2016.
 
 
Directed by: Arber Aliaj
Written by: Arber Aliaj, Zenel Laci
Cinematography: Wim Vanswijgenhoven
Editing: Thomas Vanthuyne, Arber Aliaj, Guy Dessent
Cast: Bilal Luca Covino, Jehon Gorani, Sara Osmanagaoglu
Produced by: Arber Aliaj, LUCA School of Arts

 

Koop hier je kaartje
 

Wild Flower

 

Fathia Bazi, Nederland, 2016, 54min, Albanees gesproken
introductie door Rada Sesic
 
De beste debuutfilm op de DocuTIFF in Tirana. Een krachtig verhaal van een Albanese vrouw die haar hele leven als een man leefde.
 
SYNOPSIS
Lule Bib Luka is 77-jaar oud en één van de laatste gezworen maagden (burrnesha) in Albanië. In deze oude traditie trouwen vrouwen niet en nemen ze een mannelijke rol aan. Lule offerde een gebruikelijk vrouwelijk leven om voor het land van haar vader te zorgen. Haar celibataire eed verzegelde haar lot. Haar hele leven woonde ze in bij haar broer Kole en zijn familie. Haar neven werden volwassen en vertrokken, en haar broer stierf. Nu is Lule de enige overgeblevene op het land. Maar omdat het zware leven op de berg te veel voor haar is geworden, bereidt ze zich voor om naar de stad te verhuizen. Tijdens haar laatste zomer in Tuc bezoekt Lule daar de plaatsen die belangrijk waren in haar leven. De Rotterdamse regisseur is erin geslaagd om de emotionele stemming van de hoofdpersoon zo goed weer te geven dat deze film een blijvende indruk zal achterlaten.
 
 
Written and directed by: Fathia Bazi
Cinematography: Koen van Herk
Produced by: Fathia Bazi - Bluetone Stories
 
Koop hier je kaartje